„Vissza kell térni a keresztény gyökerekhez”

Semmilyen utat nem zártunk le, az EP-választások után szabadon dönthetünk az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyáról – nyilatkozta lapunknak Böröcz László.

 A brüsszeli elit elvesztette kapcsolatát a valósággal – véli Böröcz László (Fotó: Bodnár Patrícia)

Nem befolyásolja a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságának felfüggesztése a Fidelitas helyét az EPP ifjúsági szervezetében, a YEPP-ben – közölte lapunk érdeklődésére Böröcz László. A Fidelitas elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, az ifjúsági szervezet tagsága a kizárás esetén szűnt volna meg.

A Fidesz jövőjével kapcsolatban rámutatott, a kérdés az, hogy az EPP milyen irányba mozdul el a választást követően. „Olyan családban érdemes maradni, ahol az ember véleményét meghallgatják és tiszteletben tartják. Ahol ez nincs meg, értelemszerűen feszültebbé válik a viszony. Semmilyen utat nem zártunk le, az európai parlamenti választások után szabadon dönthetünk a Néppárt és a Fidesz viszonyáról. Most a pártcsaládnak van egy balra tolódott, bevándorláspárti szárnya, de vannak értékes pártok is benne. A Fidesz abban érdekelt, hogy az EPP térjen vissza a keresztény gyökereihez” – hívta fel a figyelmet.

Keresés
Linkajánló