Tarlóst felháborította a rémhírterjesztés

Ha bármelyik párt székházába besétál két rühes ember, akkor a párt egészére kijelenthetjük, hogy rühes? – vetette fel Tarlós István, párhuzamot vonva azzal a szerinte méltatlan üggyel, amelyben egy tavaly őszi eset kapcsán ellenzéki politikusok azzal vádolták a Szent Margit Kórházat, hogy fertőtlenítés híján rühtünetesek a dolgozók és a betegek. A kórház közölte, nincs náluk fertőzés.

Kikérem magamnak és ős-óbudaiként visszautasítom, hogy ellenzéki politikusok egy retard információ köré szőtt mese alapján támadjanak meg olyan embereket, akiknek semmi köze a politikához és védekezni sem tudnak megfelelően az őket ért vádak ellen – reagált lapunknak Tarlós István főpolgármester azokra a többek között szocialista, DK-s és Jobbikos nyilatkozatokra, amelyek a Szent Margit Kórházat azzal vádolták, nincs elég pénzük fertőtlenítésre, ezért „az egészségügyi dolgozók és betegek rühesek lesznek”. Az MSZP tegnapi közleményében szó szerint azt írta, „a magyar kórházakban patkányok potyognak a plafonból, rühesek a betegek és a kórházi dolgozók, hideg a radiátor az osztályokon, több ezer orvos hiányzik, a műtők beáznak, a dolgozók menekülnek, a hospice-ra nincs pénz, a várólisták pedig egyre nőnek”.

A városvezető érthetetlennek nevezte, miért csinál az ellenzék kampánytémát abból, hogy tavaly ősszel két, már fertőzött beteg érkezett a Szent Margit Kórházba, akit az ott dolgozók tisztességesen elláttak. Közölte, tájékozódott az ügyben, beszélt az intézmény vezetőségével, amelytől azt az információt kapta, hogy a probléma egyáltalán nem aktuális, a kórház területén sem fertőzött beteg, sem fertőzött dolgozó nincsen. „Ezzel az erővel, ha bármelyik párt székházába besétál két rühes ember, akkor a párt egészére kijelenthetjük, hogy rühes?” – vetette fel Tarlós István, aki szerint a Szent Margit Kórház az egyik legkiválóbb fővárosi ellátó intézmény, ahol jó szakmai felkészültséggel kiváló orvosok és ápolók dolgoznak, ezért különösen méltatlannak érzi, hogy ellenzéki képviselők feltételezhetően politikai haszonszerzés céljából olyanokat támadnak, akiknek a politikához semmi közük. „Nem kellett volna ellátni a betegeket?” – vetette fel a főpolgármester, majd a televízióban a témával hosszan foglalkozó szereplőknek azt javasolta, inkább maradjanak a politikánál. A kérdésre, hogy az ügyet a már beindult kampányidőszaknak tulajdonítja-e úgy válaszolt, nem szereti használni ezt a szót, és bár elkötelezett kormánypárti, nem politikusokat véd, hanem lelkiismeretesen dolgozó orvosokat, akiket egy késve megkapott információ alapján ok nélkül támadnak.

A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban a Szent Margit Kórház közleményt adott ki, amelyben leszögezték, ápolási osztályukon nincs rühtünetes beteg és dolgozó. Azt írták, az osztályon tavaly ősszel néhány betegnél bőrgyulladás jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. A decemberi ismételt szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben. A fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a berendezés fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Keresés
Linkajánló