Rekordközeli állapotban van a kormánypártok népszerűsége

A Nézőpont Intézet felmérése szerint, ha most lennének a választások, a kormánypártok több szavazatot szereznének, mint az ellenzék együttvéve, ami arra utal, hogy a Fidesz erősödik, az ellenzék pedig képtelen magára találni a választások óta.

A teljes népesség körében 42 százalékon áll a Fidesz, ami azt jelenti, hogy több mint hárommillió ember szimpatizál a kormánypártokkal – fejtette ki a Nézőpont Intézet kutatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nagy Dániel hozzátette, az ellenzéken, főként a Jobbikon azt lehet látni, hogy elvesztették lelkesedésüket, és kezdenek apátiába merülni, hiszen a párt népszerűsége a biztos választók körében 18 százalékra csökkent, míg ebben a kategóriában a kormánypártokat 55 százalékra mérte a Nézőpont Intézet.

Az LMP-ről a kutató azt mondta, nem tudott javítani az amúgy sem túl diadalittas választási eredményen, jelenleg hat százalékponton állnak. „Az kétségtelen, hogy nagy problémák vannak az LMP-n belül is, azonban ott pártszakadásról nem beszélhetünk, mint a Jobbikon belül” – fejtette ki.

Keresés
Linkajánló