Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Válogatás az Óbuda Tárt kortárs képzőművészeti gyűjteményből

2019. június 1. szombat @ 09:00 - 2019. augusztus 31. szombat @ 17:00

Válogatás az Óbuda Tárt kortárs képzőművészeti gyűjteményből

2019. júniusától augusztus végéig

Csillaghegyi Közösségi Ház kerítése (1039 Budapest, Mátyás király út 13-15.)

A kiállítás anyaga 2016-ban volt látható az Óbudai Promenád szabadtéri tárlatán.

A T-Art Alapítvány huszonhat éve működik Óbudán. Alapítói, Tenk László festőművész és Tenk Zsóka gobelinszövő azért hozták létre, hogy segítsék a mai magyar képzőművészet hazai és külföldi megismerését. A fő cél érdekében kiállításokat szerveztek, katalógusokat, életműkönyveket jelentettek meg, és a céljaikkal egyetértő művészek adományaiból létrehozták az Óbuda Tárt képzőművészeti gyűjteményt, és ennek tartós óbudai működése és bővítése céljából együttműködési megállapodást kötöttek Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatával és az Óbudai Múzeummal.

Jelen kiállítás az alapítvány festészeti gyűjteményéből válogat. Olyan művészeket munkáit láthatjuk, mint, például Földi Péter, Giczy János és Varga Patrícia Minerva. A kiállítás egy izgalmas metszete az alapítvány gyűjteményének és az egész magyar kortárs képzőművészetnek a változatos technikai megoldásoknak, a sokszínűségnek, és a különböző művészeti irányzatoknak köszönhetően.

A nyár folyamán megfordítjuk a kétoldalas tablókat a kerítésen, így az érdeklődők az alapítvány grafikai gyűjteményéből is láthatnak egy válogatást.

Részletek

Kezdés:
2019. június 1. szombat @ 09:00
Vége:
2019. augusztus 31. szombat @ 17:00

Helyszín

Csil­lag­he­gyi Közös­ségi Ház
Mátyás király útja 13–15.
Budapest, 1039 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
240‑0752
Keresés
Linkajánló