Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Váczi Eszter Quartet, előtte: JaMese a Kobuciban

július 8 @ 19:30

19:30 JaMese
20:30 Váczi Eszter Quartet*****A Váczi Eszter Quartet sorban a negyedik albumát jelentette meg 2017 szeptemberében. Az EGY PERC című lemez újraértelmezi a klasszikus vokális jazz magyar szabványait azzal a céllal, hogy a hallgató észrevétlenül, az érzelmei által vezérelve csöppenjen bele egy magasabb zenei-kulturális térbe. A 2014-ben az Artisjus év szövegírója díjjal jutalmazott énekesnő szövegei olyan szimbiózisba kerülnek Schneider Zoltán és Gátos Iván szerzeményeivel, hogy szinte filmszerűvé elevenedhet a zenehallgatás.

Koncertjeiken folyamatos a történetmesélés és az egyedi szövegek mindig fentartják a közönség történetek iránti éhségérzetét. Eszter vezet és mesél, felkavar és melankóliába ringat és szavai alatt a zene folyamatosan kúszik be a fülekbe, hogy aztán még másnap is előbukkanjon a reggeli kávé közben.

A zenekar tagjai:
Váczi Eszter – ének
Gátos Iván – zongora, keyboards
Gátos Bálint – basszusgitár
Schneider Zoltán – gitár
Gyenge Lajos – dob

*****

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja. 2018. március 8-án pedig megjelent második nagylemezük Bennem a világ címmel. A címadó dalt Emese Lackfi Jánossal közösen írta. Az új lemez dalai nem szakítottak a modern versmegzenésítésekkel, hiszen ismét vannak új dalok Szabó T. Annától és Egyed Emese költeménye zárja a lemezt. De az albumon a nagy részt saját szövegekre épülő szerzemények teszik ki.

Részletek

Dátum:
július 8
Időpont:
19:30

Helyszín

Kobuci Kert
Fő tér 1., Zichy-kastély udvar
Budapest, Magyarország 1033
+ Google Térkép
Honlap:
kobuci.hu
Keresés
Linkajánló