Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jazz variációk klasszikus darabokra – Káel Norbert és Balog József zongoraestje

február 26 @ 19:00 - 20:30

JAZZ VARIÁCIÓK KLASSZIKUS DARABOKRA*Káel Norbert és Balog József zongoraestje

Bartók: Román népi táncok
Szkrjabin: cisz-moll etűd  op. 2/1
Kern-Hammerstein: All the things you are
Bartók: Három csíkmegyei népdal
Bach: c-moll prelűd  (Das wohltemperierte Klavier I.)
Bach: Cisz-dúr prelűd (Das wohltemperierte Klavier II.)
Chopin: cisz-moll keringő

Az este művészei kiváló képviselői a fiatal muzsikus generációnak. Mindketten egyformán nyitottak a klasszikus zene és a jazz lehetőségei felé. Káel Norbert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán Binder Károlynál és Oláh Kálmánnál tanult, majd a világhírű Berklee Collage-ban folytatta tanulmányait Laszlo Gardonynál és Joe Lovanonál. A tanulást New Yorkba költözése után is folytatta, de emellett számos helyen koncertezett világszerte és Magyarországon egyaránt. Itthon többször fellépett a Művészetek Palotájában és  gyakran játszik a legrangosabb jazzklubokban. A szélesebb magyar közönség legutóbb a Prima Primissima díjátadó gálakoncertjén hallhatta.
Balog József a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja. Zenészcsaládból származik, zenei tanulmányait négyévesen magántanárnál kezdte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kitűnő minősítéssel diplomázott Krause Annamária és Jandó Jenő növendékeként. Tanulmányi évei alatt több hazai és nemzetközi
versenyen nyert díjakat. Ezek közül kiemelkedik a Chopin zongoraverseny I. díja (1999, Budapest), és a Liszt–Bartók Nemzetközi Zongoraverseny I. díja (2000, Budapest), a Nemzetközi Liszt Zongoraverseny „Sajtó különdíja” (2005, Utrecht). Hét lemeze jelent meg, első  szólólemeze, melynek címe  Hungaricum 2005-ben elnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Hanglemezverseny Nagydíját.

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

Részletek

Dátum:
február 26
Időpont:
19:00 - 20:30

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona u. 7
Budapest, Budapest 1036 Magyarország
+ Google Térkép
Keresés
Linkajánló