Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fehéren, feketén – Mali Emese zongoraestje a Társaskörben

2018. december 8. szombat @ 19:00 - 20:30

FEHÉREN FEKETÉN*Mali Emese zongoraestje

Bevezetőt mond: Bolla Milán

Debussy: A boldog sziget
Hummel: Esz-dúr szonáta, op. 13
Chopin: Négy ballada

1836-ban egy német asztalosmester és zongorakészítő, Heinrich Engelhard Steinweg seeseni otthonának konyhájában elkészítette első zongoráját.
1850 májusában, harmincnapos út után érkezett feleségével és hét gyermekével együtt Amerikába. Három évvel később felvette a Henry E. Steinway nevet, és fiaival együtt megalapította azt a zongoragyárat, melynek hangszerein napjainkban is világklasszis művészek aratják sikereiket, s melynek egyik kiváló darabja az Óbudai Társaskör színpadán áll tavaly november óta.
Ezt a Steinway D-modell zongorát mindig örömmel szólaltatják meg fellépő művészeink. Most induló sorozatunkban öt művészt kértünk, hogy játsszanak nekünk a fehér-fekete billentyűkön.
Prunyi Ilona, Mali Emese, Balogh Ádám, Érdi Tamás és Fejérvári Zoltán koncertjeivel tisztelgünk az idén 165 éves Steinway-gyár jubileuma előtt.  A sorozat címéül Debussy egyik utolsó darabjának címére és a zongorabillentyűkre egyaránt utalunk.
A második koncert művésze, Mali Emese szólistaként Magyarország jelentős zenei fesztiváljain és külföldön egyaránt gyakran lép fel. Két ízben koncertezett az Egyesült Államokban, Los Angelesben és San Franciscoban. A San Francisco Konzervatóriumban mesterkurzust is tartott. 2009 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Belépőjegy: 1500 Ft, senior és diákjegy: 750 Ft

Részletek

Dátum:
2018. december 8. szombat
Időpont:
19:00 - 20:30
Keresés
Linkajánló