Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Barokkplusz – A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje 

március 28 @ 19:30 - 20:30

BAROKKPLUSZ

Közreműködik:
Davidovics Igor – lant
Várnagy Mihály – brácsa, viola d’amore

Telemann: “Don Quixote” szvit
Geminiani: e-moll concerto grosso, op. 3/3
Vivaldi: d-moll kettősverseny viola d’amore-ra és lantra, RV 540

***
Horváth Márton Levente: Pachelbel Garden
Händel: A-dúr concerto grosso, op. 6/11

A már hagyományosnak mondható zeneakadémiai bérletsorozat és a gyerekkoncertek mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar az idei évadban folytatja BarokkPlusz koncertsorozatát. Az ennek keretében szervezett koncertek érdekessége, hogy a műsorban a legnagyobb barokk mesterek művei mellett egy-egy kortárs magyar darab is helyet kap.
Horváth Márton Levente Erkel-díjas zeneszerző, a fiatal generáció egyik kiemelkedő tagja. PachelbelGarden című művéről így ír:
„A darab ötletét Pachelbel Kánonja adta. Lenyűgözött, hogy egy ilyen szigorúan szerkesztett kánon (ami egyúttal chaconne is) egyszerre mutat be formai bravúrt, majd válik az utókor számára az egyik legnépszerűbb barokk hangversenydarabbá. Évekkel ezelőtt határoztam el, hogy megírom a saját megoldásomat erre a feladványra: egy darabot, mely egyszerre kánon és chaconne. Ehhez az elképzeléshez nagyon jó összeállításnak gondoltam a három klarinétost és a hozzájuk csatlakozó vonószenekart. Saját kompozícióim közül előzményének tekinthető Officium című, 3 klarinétra írt trióm. A Pachelbel Gardenkomponálása számos vázlat és egy ősszel befejezett első verzió megírása után jelenleg is folyamatban van.”

Belépőjegy egységesen: 3500 Ft

Részletek

Dátum:
március 28
Időpont:
19:30 - 20:30

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona u. 7
Budapest, Budapest 1036 Magyarország
+ Google Térkép
Keresés
Linkajánló