Oda a szakmai szervezetek függetlensége Óbuda-Békásmegyeren

Elkezdődött a baloldali pártok megszállása az óbudai intézmények élén, érkeznek a pártkatonák, szétverik a kiváló óbudai szociális ellátást.

A Fidesz Óbuda-Békásmegyeri Szervezete elfogadhatatlannak tartja az óbudai képviselőtestület legújabb személyi döntéseit, melyek szerint a korábban független, szakmai szervezetekbe, intézmények élére párpolitikusokat és pártkatonákat jelöljön Kiss László polgármester és a baloldali pártkoalíció.

A kerületi Tervtanácsba, mely idáig kizárólag független szakmai grénum volt a kerület főépítésze mellett, Csongrádi János baloldali önkormányzati képviselőt delegálta a polgármester. A tanács szakmai függetlensége ettől kezdve minimum megkérdőjeleződik. Jogilag talán nem támadható, de etikailag elfogadhatatlannak tarjuk! Bús Balázs polgármester idejében csak kizárólag szakértők, független építészek vettek részt a főépítész munkáját segítő Tervtanácsban. Hasonlóan aggasztó, hogy a Békásmegyeri Piac Kft. élére is egy MSZP-s pártkatonát (Krébesz Dánielt) szavazott meg a baloldali képviselőtestület.

Szomorú, hogy az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetői pályázatának kiírásakor a pályázókkal szemben támasztott feltételek között nem szerepel, hogy a leendő vezető legalább 3 éves vezetői gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezzen. A jelenlegi intézményvezető, Bleszkánné Kiss Ildikó 39 éve dolgozik a kerületben, és ebből 22 évet a családsegítőben töltött és a kerületben élőket szolgálta szakértelmével. Vélhetően már megvan a leendő kinevezett, akinek nincs vezetői tapasztalata.

Szintén elküldték a Szociális Főosztály vezetőjét, Gallóné Nagy Juditot, akinek vezetése alatt az ország legjobb szociális ellátórendszere és segélyezése épült ki Óbuda-Békásmegyeren, számtalan szakmai elismerést nyertek el, több település vette át az óbudai mintát.

Sajnálatos tendencia indult el a III. kerületben, mely kiváló, elismert, független szakembereket pártkatonákra cserél le, és szakmai szervezeteket helyez közvetlen pártirányítás alá. Ilyen Óbuda elmúlt 29 évében nem volt, a baloldali hatalomátvétellel ez megváltozott.

Kicsinyes politikai bosszúnak látjuk, hogy a kerületet 13 évig vezető – és csak 457 szavazattal alulmaradt – Bús Balázs korábbi polgármester karácsonyi üdvözletét Kiss László polgármester letiltotta az Óbuda újságban. Karácsony szelleméhez, az idáig Óbudán megszokott nagyvonalúságokhoz képest meglepő az ilyen szánalmas és kisstílű eljárás.

A Fidesz Óbuda-Békásmegyeri Szervezet nevében minden óbudainak áldott karácsonyt és békésebb új esztendőt kívánunk!

Keresés
Linkajánló