Óbudán is megjelentek a pikói módszerek: a szoci polgármester személyesen cenzúrázta ki a kerületi lapból az elődje karácsonyi jókívánságát

Józsefvárosban már adott egy kis ízelítőt a haladó baloldalunk abból, mit is értenek a sokat emlegetett független és szabad sajtó alatt, a know-how pedig vörös pestisként terjed: már Óbudán is megjelent a legprimitívebb kézivezérlés és cenzúra. Az új polgármester, a szocialista Kiss László letiltotta az előző polgármester, Bús Balázs karácsonyi köszöntőjét, amit fizetett hirdetésben szeretett volna eljuttatni a kerület lakóihoz.

A Pikó András által személyesen függetlenített és felszabadított józsefvárosi újság sorsa úgy alakult, hogy első lépésben kinevezte a 168 Óra című szélsőbalos heccmagazin volt főszerkesztőjét, aki a szélsőbalos aktivista, a Magyarországot elítélő uniós jelentésekhez hazugságokat szállító Polyák Gábor szakértői útmutatása mellett összehozott két lapszámot, ami minden volt, csak szabad és független nem. Az első számban a vezetőért, a kerület Nagy Kormányosa iránt rajongtak, minden szögből lefotózták, alákérdeztek, a maradék helyet pedig az ellenzékbe szorult helyi Fidesz rágalmazásával töltötték ki. A második lapszámban már megszólaltatták a helyi ellenzék képviselőjét is, csak a kérdéseket és a válaszokat utólag átírták és hazug kommentárokat fűztek hozzá, ami a tankönyvi példája a manipulációnak, abból is a sztálinista magasiskolára.

Vörös Pikó, vezesd a harcot, Óbuda, felelj neki!

Óbuda frissen megválasztott szoci polgármestere, Kiss László a jelek szerint elirigyelte kollégájától a vörös színekre optimalizált függetlenséget és szabadságot: személyesen tiltotta meg, hogy a karácsonyi lapszámban megjelenhessen Bús Balázs, korábbi polgármester köszöntője, amit fizetett hirdetés formájában kíván közreadni a kerületi újságban. Mert a sajtó függetlensége és szabadsága már Óbudán is a baloldal elvtelen kiszolgálását jelenti a Budapesten sajnos többséget szerző szélsőségeseknek.

Keresés
Linkajánló