Novák Katalin lesz a Fidesz új alelnöke

 Újabb női alelnöke lesz a Fidesznek, a párt november 12-i tisztújító kongresszusán ugyanis minden bizonnyal megválasztják a tisztségre Novák Katalint – értesült a Magyar Idők.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára Pelczné Gáll Ildikó helyét veheti át, aki szeptember elsejétől az Európai Számvevőszék új magyar tagja. Novák Katalin alelnöki jelölése is azt jelzi, hogy a Fidesznek kiemelten fontos a családpolitika további erősítése, amely a választási kampányüzenetek egyik meghatározó eleme lesz.

Emlékezetes, hogy a kormány a nyár végén döntött a családügyi kabinet létrehozásáról, amelynek titkári posztját tölti be Novák Katalin. A kabinet a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma, feladatai közé tartozik az előterjesztések, programok, stratégiák véleményezése családpolitikai szempontból, az intézkedések rendszerének és eredményességének vizsgálata, valamint család- és népesedéspolitikai szempontból fontos javaslatok megfogalmazása a kormánynak.

A jövő vasárnapi Fidesz-kongresszus a tisztújítás mellett a jövő tavaszi ország­gyűlési választásra való felkészülés fontos állomása is, a rendezvény fő üzeneteit már a kampány szellemében fogalmazzák meg. A legfontosabb cél az ország szuverenitásának megvédése Brüsszellel szemben, a tömeges bevándorlás és a Soros-terv végrehajtásának megakadályozása. A választások másik tétje – amire várhatóan felhívják a figyelmet –, hogy sikerül-e megőrizni a 2010 óta elért eredményeket.

 

Keresés
Linkajánló