Megújul a Csobánka téri szakrendelő

A Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri telephelyén jelenleg járóbeteg szakellátás, gyermek- és felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint védőnői tanácsadás működik. A létesítmény építése, és 1986-os átadása óta csak kisebb felújítások, karbantartás jellegű beavatkozások történtek. A közelgő korszerűsítés célja, hogy a rendelő épülete komfortosabb, korszerűbb legyen, az intézmény fenntartási költségei pedig csökkenjenek.

Az energetikai korszerűsítés még az idei évben, várhatóan a következő hetekben elkezdődik. A fejlesztés keretében a Szakrendelő külső homlokzata kerül felújításra, hőszigeteléssel, ezt követően pedig a nyílászárók cseréjére kerül sor. A tervek szerint a munkálatok 2018 áprilisában fejeződnek be, az időjárási viszonyok függvényében.

A fejlesztés a HADRIANUS FEJLESZTÉSI PROGRAM része. A program tartalmazza az önkormányzat városfejlesztési terveit és projektjeit, 2020-ig. Az intézményi épületek korszerűsítése fontos része a programnak, ennek keretében háziorvosi rendelők, óvoda épületek, szakorvosi rendelők és szociális intézmények korszerűsítése zajlik. A programról bővebben itt tájékozódhat.A Csobánka téren a munkák december első felében, a rendelő külső homlokzatának felújításával és szigetelésével kezdődnek. Az épület külső felújítása alatt várhatóan teljesen zavartalan lesz a rendelő megközelítése illetve az épületben zajló egészségügyi szolgáltatások igénybevétele. A kivitelezés további ütemezéséről hamarosan bővebb tájékoztatást is adunk, addig is figyeljék az épületben hamarosan kihelyezésre kerülő tájékoztató táblákat.Az épület energetikai korszerűsítése a kerületi egészségügyi ellátó rendszer infrastruktúrájának és működésének javítását célzó Örlős Endre Egészségügyi Program célkitűzésivel is összhangban van, melynek eredményeképpen egy egységes szakmai és minőségi elvekre épülő, magas színvonalú egészségügyi ellátás feltételeit teremti meg az önkormányzat.

Keresés
Linkajánló