Magyarország a legcsekélyebb mértékben sem tűri el az antiszemitizmust

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésszakán szólalt fel. Itt azt mondta, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, a jövőben is fellép ellene, és ezt az álláspontot fogja képviselni a nemzetközi szervezetekben is. A miniszter előzőleg amerikai és nemzetközi zsidó szervezetek képviselőivel találkozott, és őket is biztosította arról, hogy számíthatnak Magyarországra ezen a téren.

Magyarország meglátása szerint Európa csak akkor lehet erős a jövőben, ha kitart zsidó-keresztény öröksége mellett – mondta Szijjártó Péter az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetének rendezésében tartott konferencián felszólalva. Ezért Budapest ellenzi azokat a mozgalmakat, amelyek Európában túl kívánnak lépni a nemzetállamok rendszerének és a kereszténységnek a korszakán – tette hozzá.

Szijjártó Péter aggodalmának adott hangot azon friss fejlemények miatt, amelyek azt mutatják, hogy Nyugat-Európa egyes részein az antiszemitizmus növekvőben van. Úgy vélte, hogy ez a masszív és ellenőrizetlen migráció egyik következménye.

Keresés
Linkajánló