Így támogatja a III. kerület a rászorulókat

A közös segítő tevékenységet egész évben végezik az intézmények, de az adventi időszakban még nagyobb figyelmet fordítanak erre. A Képviselő-testület döntése értelmében idén is 15 millió Ft-ot fordít az önkormányzat karácsonyi támogatásokra.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek, ill. az óbudai jövedelempótló támogatásban részesülő személyek (kb. 700 fő) 8.000 Ft/fő karácsonyi segélyt kapnak.  Támogatásban részesülnek továbbá az önkormányzati fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények és óvodák is a karácsonyi ünnepségek szervezéséhez, valamint a gyermekek és az ellátottak számára ajándékcsomagok készítéséhez. Így kaphatnak ajándékcsomagot az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény által a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtó szolgáltatást és a nappali ellátást igénybe vevők, a Védőnői Szolgálat által több mint 100 kisgyermekes család, az Óbudai Egyesített Bölcsődék által a bölcsődés kisgyermekek, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által pedig több rászoruló család.

A Tankerületi Központhoz tartozó iskolák az ünnepi készülődéshez 250-300 cm-es, összesen 30 db lucfenyőt kapnak.

A tavalyi évhez hasonlóan az önkormányzat Képviselő-testülete idén is úgy döntött, hogy fenyőfaadománnyal enyhíti a nehézsorsú családok ünnepi kiadások miatti terheit. 400 db fenyőfa kerül kiosztásra az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által gondozott családok között.

Támogatások a kerületi nehézsorsúak megsegítéséreA kerületi lakosok számára történő adománygyűjtésben és osztásban évről évre meghatározó szerepet vállal az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ. Az adventi időszakban az alábbi programokkal készülnek.

December elején az intézmény gondozásában lévő 45, három vagy több gyermeket nevelő család vehet át a DM, illetve a Vöröskereszt jóvoltából csomagokat, szintén advent első hetén a Váradi utcai telephelyen az Összefogás Óbudáért Egyesülettel közösen az Egyesület felajánlásából 90 család számára kerül tartós élelmiszereket tartalmazó csomag kiosztásra. November 24-26 között a Budakalászi Auchan Áruházban az intézmény adománygyűjtést rendezett az Élelmiszerbank jóvoltából. Ez a gyűjtés a tavalyi évben 5 tonna tartós élelmiszert  összegyűjtését eredményezte. Ugyancsak a Családsegítő nehéz sorsú családjai kapják a  VASAS SC. által összegyűjtött adományokat, ráadásul az adományozók neves sportolók, akik személyesen adják át ajándékaikat. A Soroptimist Budapest is az átmeneti otthon lakóira gondolt, amikor felajánlotta a DM utalványokat tartalmazó adományát. Az Óbudai Egyesített Bölcsődék közreműködésével a bölcsődés gyermekek szülei által felajánlott játékok is Családsegítő rászoruló családjainak igyekszik emlékezetessé tenni az idei karácsonyt.

Keresés
Linkajánló