Hamarosan elkészül a Szépvölgyi úti park

A Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca közötti 600 négyzetméteres kis park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. Naponta több ezren járnak át ezen a mostanáig széttagolt, egykor buszfordulóként és a légópince lejárataként is használt területen. Idén augusztusban végre a fontosságának méltó külalakot nyerhet a park. Bús Balázs polgármester ellenőrizte a hamarosan befejeződő kivitelezés aktuális állását.

A nemsokára lezáruló kivitelezés tervezését már 2014-ben megindította az önkormányzat, amit 2015-től kezdve a tervek társadalmi véleményezése követett. A környékbeliek két találkozón módosíthatták a terveket, majd levélszavazással döntött úgy az itt lakók 80%-a, hogy a véglegesített tervek megvalósuljanak. A közművek, az úthálózat és a park alatt található pincerendszer miatt rendkívül összetett feladat megvalósítása végül Magyarország kormányának támogatásával, 2018 őszén indulhatott meg.

A forrásokból a terület forgalomtechnikája, burkolatai, növényzete és berendezései is megújulnak. A tervezett környezetalakítás egyszerre kíván praktikus sétányt és vonzó közparkot létrehozni, amely az áthaladás mellett a megállásra is lehetőséget ad. A közvetlen lakókörnyezet kiszolgálása mellett kerületi szinten is fontos csomópont a park. A környezetrendezési koncepció tehát e kettős funkció összehangolását tűzte ki célul.

A kivitelezés 2018. októberében kezdődött és 2019. augusztus 30-ra fejeződik be.

Keresés
Linkajánló