Összefogás Óbudáért!

Magyarország ismét választás előtt áll, miután Áder János 2019. október 13-ára kitűzte az önkormányzati választások időpontját. A döntésnek komoly súlya van. Hazánk 3200 településén, köztük Óbuda-Békásmegyeren is azokat a helyi embereket kell kiválasztanunk és megbíznunk közös ügyeink intézésével, akik erre a legalkalmasabbak.
A III. kerületben az óbudai civil szervezetek és a polgári pártok összefogtak, hogy folytatódhasson az a várospolitikai együttműködés és közösségépítés, amely Óbuda-Békásmegyert mindig is jellemezte. Ennek alapfeltétele a másikra való nyitottság, a másik értékeinek elismerése és az összefogásra való képesség. Ezek alapján képviselőtársaimmal azon dolgoztunk, hogy ne pártpolitikai alapon, hanem a kerületben élők érdekeit figyelembe véve, demokratikusan hozzuk meg döntéseinket. 4 éve minden közterület-rehabilitációnkat közösségi tervezéssel, a helyben élők és a civil szervezetek bevonásával valósítunk meg. A kerületi civil szervezetek és a polgárok eddig is támogatták elképzeléseinket, és ez alapján végezhettük munkánkat az elmúlt öt évben, amely során a kormány és a főváros együttműködésére is számíthattunk. Ennek eredményeként sikerült a Békásmegyeri Piacot megújítanunk, a fővárosi TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően számos parkot és játszóteret létrehoznunk, és kormányzati támogatással hozzákezdenünk az egészségügyi szakrendelők, a házi- és gyermekorvosi rendelők megújításához.

A közösségépítés jegyében több fejlesztést sikerült elindítanunk és befejeznünk. A közeljövő legfontosabb megoldandó feladatának tekintem a kerületi infrastrukturális fejlesztések megvalósítását (csatornázás, utak építése), a közlekedési problémák (M0 és P+R, lakótelepi parkolás) kezelését, az 1-es villamos meghosszabbítását, a HÉV lesüllyesztését, a panel-rehabilitáció folytatását, és az egészségügyi intézményrendszer átfogó megújítását, együttműködésben a fővárossal és a kormánnyal. Az Önöktől kapott pozitív visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy Óbudát nemzeti értékeink és közösségépítő koncepciónk mentén haladva érdemes tovább építenünk.
Annak érdekében, hogy folytathassuk a kerület fejlesztését, az októberi önkormányzati választásra új szintre emeltük az együttműködést. A Bús Balázs Óbudáért Egyesület felhívására több mint 20 kerületi civil szervezet állt a Fidesz-KDNP csapata mellé, hogy tudásukkal, helyismeretükkel és városépítő aktivitásukkal segítsék a polgári értékek érvényesülését és a polgármesteri munkám folytatását.

Hisszük, hogy Óbudán a jövőben is folyamatosságra, együttműködésre és fejlődésre van szükség!
A lehetőség adott, így a kerület a kormányzattal közösen, az óbudai érdekeket mindig figyelembevevő fővárosi vezetéssel a jövőben is hatékonyan képviselheti az érdekeit. Mindig úgy gondoltam, hogy minket a tetteink alapján kell és lehet megítélni. Arra kérem ezért Önöket, a választáson támogassák a Bús Balázs Óbudáért Egyesület és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit, akik Önökért és Önökkel együtt fogják Óbuda-Békásmegyer fejlődését, nyugalmát és szerethető mindennapjait biztosítani.

 

Bús Balázs
polgármester

Keresés
Linkajánló