Fake news terjed Óbudán: biomassza erőmű épül Kaszásdűlőn

Bús Balázs polgármester az önkormányzat által kiszabott feltételek teljesítése hiányában nem támogatja a tervezett erőmű megépítését, még akkor sem, ha az MSZP-s Kiss László párttársa, Péterffy Attila, aki a FŐTÁV ZRt. műszaki, fejlesztési és karbantartó igazgatója és jelenleg a pécsi baloldal polgármesterjelöltje, szorgalmazta a beruházást.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2017-ben nem hivatalos úton értesült arról, hogy a FŐTÁV ZRt. a kaszásdűlői telephelyére biomassza erőművet tervez építeni. Bús Balázs polgármester kérésére az önkormányzat haladéktalanul változtatási tilalmat rendelt el a területen annak biztosítékaként, hogy ne kezdődhessen semmilyen fejlesztés vagy beruházás, és az óbudai lakosság érdekében azonnali egyeztetést kezdeményezett a FŐTÁV akkori vezetésével. Ennek során környezeti hatástanulmány elkészítését, a tervezett beszállítói útvonal újragondolását várta el az önkormányzat. Utóbbi kapcsán elsősorban a vasúti szállítást támogatta, vagy közúton történő szállítás esetén a lakótelepeket elkerülő útvonalon való megvalósítást szorgalmazta a kerület vezetése. További feltételként pedig az önkormányzat és FŐTÁV ZRt. közötti megállapodás megkötését szabta a polgármester.

A FŐTÁV Óbuda-Békásmegyerre tervezett erőművét Péterffy Attila, a FŐTÁV műszaki, fejlesztési és karbantartó igazgatója és jelenleg a pécsi baloldal polgármesterjelöltje szorgalmazta, ezért javasoljuk Kiss Lászlónak, az óbudai baloldal polgármesterjelöltjének, egyeztessen párttársával az általa kifogásolt erőművel kapcsolatosan.

Felkérjük továbbá Kiss Lászlót és az őt segítő aktivistákat, hagyjanak fel a rémhírek terjesztésével és a riogatással, ne keltsenek félelmet az eddig nyugalomban élő óbudai polgárokban.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a FŐTÁV ZRt. tervezett biomassza égető erőművével kapcsolatos összes dokumentumot ezen közlemény megjelenésével egyidejűleg a honlapján nyilvánosságra hozza, amely ITT érhető el.

Óbuda-Békásmegyer, 2019. 09. 25.

Frissítés – 2019. 09. 26.

Közleményünk megjelenése után a FŐTÁV Zrt. levélben arról tájékoztatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatát, hogy a gazdasági környezet változása miatt nem tervezi Óbudán biomassza-erőmű építését. A levél megtalálható a fenti linken elérhető dokumentumok között.

Keresés
Linkajánló