Blaskó Péter Káslertól kér igazságot a nagyhírű, kényszernyugdíjazott sebésznek

Az ellen tiltakozva mondott fel a napokban hét sebész az Óbudai Szent Margit Kórházban, hogy a volt SZDSZ-es főigazgató, Badacsonyi Szabolcs nyugdíjazásra hivatkozva elküldte Imreh Domonkos osztályvezető sebészorvost. Csókay András sebészprofesszor szerint elfogadhatatlan, hogy vélhetően politikai okokból kényszer nyugdíjazta a kórház vezetése a nemzetközileg is elismert sebészorvost.

Blaskó Péter, Kossuth-díjas színész, a Nemzet Művésze pedig nyílt levélben fordult Kásler Miklós miniszterhez, akit arra kér, állítsa le a folyamatot.

A levelet változtatás nélkül közöljük.

 

Tisztelt Kásler Miklós miniszter úr!

Tudom, hogy vizsgálat indult a Dr Badacsonyi Szabolcs főigazgató úr által vezetett, Szent Margit kórház Sebészeti osztályán történtek miatt.
Azért fordulok mégis Miniszter úrhoz segítségért, mert személyesen ismerem Imreh Domonkos főorvos urat, az osztály munkáját, valamennyi sebész orvost, akik most, a főorvos úr iránti szolidaritásból távozni fognak!
Feleségem életét mentette meg Imreh Domonkos főorvos úr, egy perforált vastagbél műtét alkalmával, örök hálára kötelezve engem és családomat.
Igazságtalan, erőszakos megoldásnak tartom ami főorvos úrral történt, hiszen a továbbfoglalkoztatását engedélyező kormányhatározat már a nyáron megjelent. Ezt figyelmen kívül hagyva főigazgató úr november 28.-án, azonnali hatállyal nyugdíjba küldte. Engem is nemrégen műtött Imreh főorvos úr, aznap éppen kezelésre várakoztam, de kiderült, hogy már nem dolgozhat.
38 éven keresztül gyógyított, életeket mentett, a hivatására tette fel az életét.
Nemzetközi hírű sebészeti osztályt teremtett az évtizedek alatt. Kollégáival, családként dolgoztak együtt. Főigazgató úr szakmai, munkáltatói, magatartásbeli tényezőkre hivatkozik. Én úgy érzékelem, hogy kisstílű erőfitogtatásról van szó, a “megteszem, mert megtehetem” eljárásról, szakmaiatlan politikai döntésről!
Tisztelettel kérem Miniszter urat, hasson oda, hogy ez a helyzet visszaforduljon, megnyugtatóan rendeződjön, egy kivételes képességű sebész és munkatársai együtt maradhassanak!

Tisztelettel:

Blaskó Péter
Kossuth-díjas színész
a Nemzet Művésze

Keresés
Linkajánló