A magyar nemzetnek megvannak azok a képességei, amelyekkel független tud maradni

„A kormány az ország önrendelkezését visszaszerezte, és a határokat is megvédte a migrációval szemben.” Rámutatott: nemzedékük történelmi lehetőséget kapott a magyar nemzet megerősítésére. „Ez egy igazságtalanul nehéz küzdelem volt eddig is, és igazságtalanul nehéz küzdelem lesz ezután is” – mondta.
Orbán Viktor szerint Magyarország biztató pályán maradását nem belülről, hanem kívülről fenyegeti veszély. Kijelentette: bonyolult manőverek eredményeképpen sikerült megakadályozni, hogy Soros György embere kerüljön az Európai Bizottság élére, és azt, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek fontos európai tisztségekbe.

Az akcióterveknek a versenyképességet kell javítaniuk
„Ha jövő év tavaszán beigazolódik az európai gazdaság kilátásaira tett helyzetértékelésünk, 2020 tavaszán egy második gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség, ősszel pedig egy harmadikra is” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő hangsúlyozta: az akcióterveknek a versenyképességet kell javítaniuk, és a közeljövőről szólva kitért rá: Magyarországnak lesznek csatái jogállamisági kérdésekben is, „ide jó idegek kellenek”, azért hogy „ne nevessük el magunkat”, és ezzel „ne sértsük meg partnereinket”.

Demokrácia igen, liberalizmus nem
A tőkés piacgazdaság kereteit, a demokratikus jogi és politikai intézményeket fenn kell tartani, de a társadalmi szerveződés módját meg kell változtatni, vagyis „demokrácia igen, liberalizmus nem” – jelentette ki Orbán Viktor.
Előadásában rámutatott: az a tétel, hogy minden demokrácia szükségszerűen liberális, és a kereszténydemokráciának liberálisnak kell lennie, egész egyszerűen nem igaz.
„A liberális demokrácia addig volt életképes, amíg a keresztény alapjait el nem hagyta. Addig, amíg a személyes szabadságot és a tulajdont védte, jótékony hatással volt az emberiségre. Ugyanakkor amikor elkezdte felszámolni azokat a kötelékeket, amelyek az embert a valósághoz, az élethez kötik, megkérdőjelezte a nemi identitást, leértékelte a vallási identitást, fölöslegesnek minősítette a nemzeti kötődést, tartalma radikálisan megváltozott” – fejtette ki Orbán Viktor, aki beszélt arról is, hogy amikor a liberális demokrácia hívei támadják, kritizálják őket, akkor nem vitatkoznak, a gyűlölet szól a bírálókból.

A keresztény szabadság az illiberális politika értelme

Orbán Viktor szerint az illiberális politika értelme nem más, mint a keresztény szabadság.
„A keresztény szabadságért dolgozó politika arra törekszik, hogy megvédjen mindent, amit a liberálisok elhanyagolnak, elfelejtenek és megvetnek” – mondta, majd hozzátette: „az előttünk álló 15 évet azzal fogjuk eltölteni, az lesz a nemzedéki küldetésünk, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel és a liberális internacionalizmussal”.

Keresés
Linkajánló