A kormány kiterjeszti a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot

A pénzügyminiszter bejelentette: a kormány ezért Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is kiterjeszti a Kelet-Magyarországon tavaly elindított munkaerő-piaci programot. A tárcavezető a friss foglalkoztatási adatokról szólva közölte: az év ezen időszakában még soha nem dolgoztak ilyen sokan Magyarországon, a foglalkoztatottak száma 4 millió 481 ezer főre nőtt, míg a 3,6 százalékos munkanélkülisége ráta a negyedik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Mint mondta, a program kiterjesztése egy újabb lépcsőfok az országos bevezetés előtt, amivel azt szeretnék elérni, hogy több mint 50 ezren tudjanak elhelyezkedni a versenyszférában az elkövetkezendő időszakban. A tavaly indított projekt célja, hogy úgy alakítsuk át a munkaügyi kirendeltségek munkáját, hogy azok a korábbinál jóval hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani a közfoglalkoztatottak, az álláskeresők, valamint a dolgozni vágyó inaktívak és tartós munkanélküliek számára, hogy belépjenek vagy visszatérjenek a munka világába.

Varga Mihály elmondta, az állami foglalkoztatási hivatalok és a vállalatok közötti kapcsolat erősítésével így jobban feltárhatóvá válnak a helyben található, be nem jelentett álláshelyek. A tárcavezető ismertette, a két keleti megyében eddig közel 5000 új üres álláshelyet sikerült felkutatni, 3700 közvetítésből a tavalyi év utolsó három hónapjában mintegy 1400 sikeres volt. 2018. negyedik negyedévében Hajdú-Bihar megyében így több mint hétszeresére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig több mint a duplájára emelkedett a sikeres kiközvetítések száma az azt megelőző évihez képest. Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja elmondta, a program a megyében található vállalatoknak nagy segítséget nyújthat abban, hogy biztosítani tudják a munkaerő-szükségletüket.

Keresés
Linkajánló