A Fidesz azért küzd, hogy a néppárt visszatérjen a kereszténydemokrácia útjára

A rendezvények a mai napon kezdődnek, céljuk pedig, hogy minél több emberrel tudjanak személyesen találkozni, beszélni arról, hogy mi az európai parlamenti választások tétje. A kommunikációs igazgató beszélt arról, hogy sosem volt akkora tétje az európai választásoknak, mint most, 2019-ben, hiszen az emberek arról döntenek majd, hogy a nemzetek Európáját építik, vagy bevándorlókontinenssé válunk. Hidvéghi szerint a bevándorláspárti erők nem adták fel céljukat, ezért a küzdelem rendkívül éles és sorsdöntő Európa jövőjét illetően. A sajtótájékoztatón szóba került Bangóné patkányozós beszéde is, valamint a PestiSrácok.hu kíváncsi volt arra, hogy a Fidesz milyen választ tudna adni arra, ha a bevándorláspárti erők győznének a választásokon; ezen kívül rákérdeztünk a néppárttal való viszonyra is.

Hidvéghi Balázs kitért arra, hogy a választás egyértelmű tétje az, hogy a bevándorlást támogató, vagy az azt elutasító erők kerülnek-e hatalomra Európában. Hidvéghi szerint a jelenlegi brüsszeli vezetés fel akarja gyorsítani a migrációt, be akarják engedni a gazdasági migránsokat és az illegális bevándorlókat is, különböző betelepítési programokat dolgoznak ki. Kiemelte, hogy ezek az erők több pénzt, több európai forrást akarnak csoportosítani a migráció támogatására. Ezért fontos a kommunikációs igazgató szerint az, hogy a magyar emberekhez eljussanak ezek az információk és tervek, és az, hogy mi a választás tétje. Erről szól Orbán Viktor hét pontos terve a bevándorlás megállítására. Hidvéghi hozzátette, hogy a választási fórumok nyilvánosak lesznek, az információkat pedig a Fidesz honlapján megtalálhatják az érdeklődök.

Az újságírói kérdések során kikerülhetetlen volt Bangóné Borbély Ildikó minapi patkányozós beszéde, és az MSZP hozzáállása, akik tulajdonképpen megvédték a minősíthetetlen hangnemben beszélő szocialista társukat. A több millió embert lepatkányozó Bangóné nem mondott le, az MSZP pedig tovább erősíti ezt a vonalat, hiszen a patkányirtás folytatására szólítanak fel a Lendvay utca környékén, utalva ezzel a Fidesz székházára. Hidvéghi Balázs válaszában kitért arra, hogy ez egy újabb mélypontja az MSZP-nek: egészen felháborító, ahogyan Bangóné fogalmazott, nem lehet egyetlen embert sem patkányhoz hasonlítani. Le kellene mondania az országgyűlési képviselőségéről, hiszen nem méltó arra, hogy embereket képviseljen az, aki így beszél.

A kormányszóvivő szerint szánalmas a szocialisták magyarázkodása – reagált arra, hogy Ujhelyi patkánykormánynak nevezte a jelenlegi vezetést -, és még ő volt felháborodva azon, hogy Bangónét támadások érték kijelentései miatt. Hidvéghi elképesztőnek tartja az egész ügyet, és kijelentette, hogy a szocialistáknál mindig van lejjebb.

Portálunk arra volt kíváncsi, hogy amennyiben a bevándorláspárti erők alkotnának többséget a választások után, a Fidesznek milyen eszközei lennének, mit tennének ezt követően, valamint azt is szerettük volna megtudni, hogy milyen jövő vár a pártnak a néppárttal való kapcsolatában. A kormányszóvivő szerint azért nehéz végleges válaszokat adni, mert még zajlik a politikai vita, azonban kijelentette, hogy erősödik Európában azoknak a hangja, akik nem kérnek az erőltetett bevándorlásból, akik kimondják azt, hogy az Európai Uniónak az európai emberekért kell dolgozniuk és Európa az európaiaké kell, hogy maradjon, a nemzetek Európája pedig érték. Hidvéghi pedig válaszában kifejezte reményét, hogy a következő Európai Parlamentben már olyan jelentős erőt fognak képviselni ezek a platformok, hogy képesek lesznek lelassítani és megállítani a bevándorláspárti nyomulást, amely az elmúlt években elhatalmasodott.

Kitért ezen kívül a néppártra is: Hidvéghi szerint ez a bevándorlással kapcsolatos vita itt is folyik, a Fidesz pedig karakteres álláspontot képvisel és azért küzd, hogy a néppártot sikerüljön visszatartani attól, hogy véglegesen egy bevándorláspárti szövetségre lépjen a szocialistákkal és egyéb bevándorláspárti erőkkel.

“Ez a csata még nem dőlt el, benne vagyunk, mindent elkövetünk azért, hogy az EPP-t visszatérítsük egy kereszténydemokrata rendszerben gondolkodó útra.”

Keresés
Linkajánló