50 ezer ember helyezkedhet el a versenyszférában

Szerda reggel remek adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal a magyar foglalkoztatottság és munkanélküliségről. A két jelentésből az derül ki, hogy a május-júliusi időszakban tavalyhoz képest 50 ezer emberrel, 4 millió 484 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma, a versenyszférában 92 ezerrel többen dolgoznak. Varga Mihály pénzügyminiszter ezzel összefüggésben kiemelte, hogy 1992 óta, amióta munkaerőpiaci méréseket folytatnak, soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon.

Ezzel együtt a közfoglalkoztatottak és a külföldön munkát vállalók száma is csökkent.
Kiderült az is, hogy a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékos.Varga Mihály kiemelte, hogy ezzel Magyarország a harmadik helyet foglalja el az uniós rangsorban Németország és Csehország után.
A miniszter szerint az új munkaerőpiaci program segítségével legalább 50 ezer ember helyezkedhet el a versenyszférában.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy az idei második negyedévben 4,6 százalékkal bővült a magyar gazdaság. A növekedés pedig mindig magával hozza a munkahelyek számának emelkedését is.
A bérek is nőttek, az idei első félévben több mint 10 százalékkal, a megemelkedett keresetek pedig azt üzenik a külföldön dolgozó magyaroknak, hogy érdemes Magyarországon munkát vállalni.
A KSH mostani adataiból is látszik, hogy a külföldön dolgozó magyarok száma csökkent, közülük többen visszajönnek Magyarországra – mondta a miniszter.

Keresés
Linkajánló