10 éve segítik a szükségben élőket Óbudán

10 éve működik a Krisna-hívők Ételt az Életért szegényélelmezési programja Óbudán. A kezdetben kisebb adagszámokkal induló ételosztás mára a kerület legnagyobb szociális élelmezési programjává nőtte ki magát, minden hétköznap két osztóponton több száz adag étel kiosztását végzik az alapítvány önkéntesei.

A Krisna-hívők számára fontos, hogy először is saját házuk táján, a Csillaghegyen található kulturális központjuk és vegetáriánus konyhájuk (III. Lehel u. 15-17.) közvetlen szomszédságában segítsék a rászoruló családokat. Nagy hangsúlyt fektetnek a családok védelmére és a gyermekek helyes táplálására, valamint arra, hogy a mennyiség mellett kifogástalan minőségű, tápláló, gazdag, finom és egészséges ételeket szolgáljanak fel.

Az önkormányzat támogatásával működő étkeztetésre a két óbudai osztópont valamelyikén bárki jogosult, aki az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központnál kérelmezi az ellátást önmaga vagy akár egész családja számára, és kérelmét pozitívan bírálják el a szolgálat vezetői. Ezt követően a kérelmező sorszámot kap, amellyel a hét 5 munkanapján tudja igénybe venni a szolgáltatást, és választhat a kaszásdűlői, illetve a békásmegyeri helyszínek közül.

Az ellátás során minden nap fejenként egy adag meleg egytálételre és friss pékárura jogosultak a sorszámmal rendelkezők, de lehetőség szerint kiegészítő termékeket, pl. gyümölcsöt, joghurtot, konzervet, vagy zöldségeket is kaphatnak elvitelre. A mindennapos ételosztások mellett évente két alkalommal (Karácsonykor és Gyermeknapon) kiemelt élelmiszercsomag-osztást is szerveznek a kerület ellátottai számára.

Keresés
Linkajánló